Toen mijn inkomen verminderde, wist ik niet hoe verder. Ik liep steeds meer achter met het betalen van de vaste lasten en zag door de bomen het bos niet meer. Door het opstellen van een budgetplan met de maatschappelijk werkster en het bespreken wat ik kon doen, kreeg ik overzicht en wist ik welke stappen ik kon zetten. Het lukte me om mijn inkomsten en uitgaven weer in verhouding te krijgen. Hierdoor werd gelukkig ook het gepieker minder.

Ik wilde mijn relatie beëindigen, maar wist niet hoe ik dit aan moest pakken. Zo dacht ik dat ik niet voldoende inkomen had om een andere woonruimte te vinden. Samen met het maatschappelijk werk heb ik alles op een rij gezet, zaken uitgezocht en kwam ik erachter dat ik wel degelijk de mogelijkheid had om mijn relatie te beëindigen en op mezelf te gaan wonen.

Slapeloze nachten had ik door het verlies van mijn werk en de achteruitgang van mijn inkomsten. Maatschappelijk werk stelde samen met mij een budgetplan op. Dit gaf me meer overzicht en informatie over hoe de situatie er daadwerkelijk voorstond. Ook keken we samen naar hoe ik omging met mijn veranderde financiële situatie. Door de gesprekken ontdekte hoe ik kon stoppen met piekeren over dingen waar ik toch geen invloed op heb.

Ik raakte mijn woning kwijt, stond op straat en stond nergens meer ingeschreven. Dankzij het Dorpsteam heb ik mijn administratie weer op de rit en heb ik inmiddels weer een eigen woning.

In de Corona periode raakte ik mijn baan kwijt. Ik besloot dat ik weer naar school wilde, om zo beter in de arbeidsmarkt te liggen. Dankzij het Dorpsteam weet ik nu welke opleiding ik wil gaan doen en ga ik in september starten.

Er wordt veel geklaagd over onze hangplek en de skatebaan gaat verdwijnen. Samen met het Jongerenwerk gaan we zoeken naar een nieuwe plek die voor alle partijen prettig is.

Ook met vragen over mantelzorg kun je terecht bij jouw Dorpsteam.

Mijn ouders zijn 85 jaar. Wonen zelfstandig. De laatste jaren beginnen de gebreken. Zowel lichamelijk als vergeetachtigheid. Ze willen geen vreemden over de vloer. Wel hun eigen kinderen. We zijn met drie kinderen. Ik ben degene die het dichtst in de buurt woont. Mijn ouders rekenen erop dat ik hen help met van alles en dat ik elke dag even contact met ze heb. Natuurlijk wil ik dit doen maar ik ben getrouwd. We hebben drie schoolgaande kinderen en mijn vrouw en ik werken allebei. Zo langzaamaan voel ik me verdrinken in alle verantwoordelijkheden, zorg en verplichtingen. En ik ben zo moe. Ik zou zo graag eens met iemand willen praten. Misschien zijn er wel oplossingen te bedenken voor mijn ouders en mij. Oplossingen die voor iedereen goed zijn.

Ik zorg voor mijn partner. Een hele klus. Maar ja, dit is gewoon zo. Ik zou het wel fijn vinden om een keer met anderen te praten die in zo’n zelfde situatie zitten. Is er zoiets?

Top