Door korte ondersteuning heb ik mijn leven weer op de rit gekregen

Ik heb al heel erg lang problemen met mijn gezondheid en voel me niet altijd serieus genomen door de dokters in het ziekenhuis. Zo blijf ik piekeren over mijn gezondheid. In de gesprekken met maatschappelijk werk werd me duidelijk dat ik niet voor mezelf durf op te komen. Met steun van de maatschappelijk werker word ik verder onderzocht en voel ik me serieus genomen. De uitslagen waren gelukkig goed!

Ik vond het fijn om samen met een consulent van het Dorpsteam het keukentafel gesprek met de WMO consulent voor te bereiden. Hierdoor wist ik beter wat er in het gesprek aan de orde zou komen

Heeft u sociaal juridisch advies nodig? Of wilt u hulp bij het invullen van formulieren of het schrijven van een brief naar een instantie? Ik ben Johan Eeftink, sociaaljuridisch dienstverlener in de Gemeente Alphen-Chaam en ik help u graag. Bijvoorbeeld met vragen over uitkeringen, toeslagen, belastingzaken, beslag op uw inkomen of uw rechten als huurder. De hulp is vrijblijvend en gratis.

Ook met vragen over mantelzorg kun je terecht bij jouw Dorpsteam.

Een paar jaar geleden kreeg mijn vrouw een herseninfarct. Daar hield ze weinig aan over. Zo leek het toen. Na een paar weken merkte ik dat ze anders reageerde, bozer. Langzamerhand ging ze achteruit. Alzheimer, constateerde de dokter in het ziekenhuis. Natuurlijk zorgde ik voor haar. We zijn al zo lang samen. Zij zou dit ook voor mij gedaan hebben. Maar de jaren gaan tellen. Ik ben nu 83 jaar en ik ben moe. De zorg voor mijn vrouw valt me steeds zwaarder. Kan ik misschien hulp thuis krijgen? Hulp bij de verzorging maar ook iemand die af en toe bij mijn vrouw kan zijn. Zodat ik er even uit kan, even fietsen of naar mijn biljartclub?

Mijn moeder is ziek. Niet altijd maar wel vaak. Dan is ze ook erg verdrietig en gaat ze huilen. En daarom help ik thuis mee, doe ik elke week boodschappen en kook ik ook als zij het niet kan. Het poetsen schiet erbij in. Mijn vader woont ergens anders. Ze zijn gescheiden. Het kost wel veel tijd. Ik kan dan niet naar het voetballen. Vriendinnetjes vraag ik niet meer om bij mij thuis te komen. Ik wil liever niet dat ze zien hoe het bij mij is. Ik ben vaak moe en val op school soms in slaap. Hebben meer kinderen dit? En kan iemand anders ook mijn moeder komen helpen?

Top